BASTUSTUGA

Har du planer på att införskaffa en ny bastustuga eller ett basturum antingen för inomhusbruk eller för att göra grannarna lite avundsjuka så vill vi börja med en sak, helt rätt beslut! Bastun har funnits med sedan många år tillbaka och går att härleda ända till grekernas storhetstid, samma nöje och värde ger den oss än idag. Här hittar du ett brett sortiment utav bastustugor av olika modeller tillverkade utav de främsta bastutillverkarna i Skandinavien. Använd vår filtreringsfunktion för att få fram ett urval som matchar det du söker. Nedan finner du byggsatser för att själv kunna montera din bastustuga samt bastustugor av olika modeller såsom traditionella funkisstugor, runda bastustugor och bastustugor med komplement såsom dusch och vedeldade bastuaggregat.

Visar alla 9 resultat

Visar alla 9 resultat

Köp din bastustuga hos oss

Det behöver inte vara dyrt med en bastustuga och hos oss får du en bastustuga till bra pris. När du ska köpa bastustuga behöver du fundera på hur stor den ska vara och vilken form den ska vara. Du kan få en bastustuga som är rund eller med ett traditionellt utseende. En bastustuga funkis passar dig som vill ha en modernare bastu i lagom storlek. En bastustuga i Finland är en vanlig syn. Nu kan den bli lika vanlig här i Sverige. Genom att du köper och bygger en egen bastustuga i Boden eller bygger en bastustuga i Kalix så kan du ta del av den finska bastukulturen när du vill. Om du har några frågor kring våra bastustugor är du varmt välkommen att kontakta oss för mer information samt tips och råd om vilken bastustuga som passar dig bäst.

Bygg din egen bastustuga

Drömmer du om en egen äkta finsk bastustuga? Genom att bygga en bastustuga får du en plats där du kan koppla av och njuta så ofta som du vill och behöver. Här hos oss hittar du bastustuga i byggsats som är enkel och med hjälp av en bastustuga ritning så kan du själv bygga din egen bastu på gården, vid sjön nära ditt fritidshus eller i din trädgård. En fristående liten bastustuga är perfekt lösning för dig som vill ha en fungerande billig bastustuga. Det går givetvis för den händiga att bygga en egen bastu men med en färdig bastustuga är det enklare. Hos oss hittar du bastustuga komplett med alla delar. Det gör att du själv kan bygga din bastustuga snabbt och du kan få din bastustuga med dusch eller bastustuga som är vedeldad. Bastustugor som är just vedeldade ger bättre värme än de med elaggregat. En mindre typ av bastustuga kräver i normalfall inget bygglov.

Bastustuga med dusch

  Det kan vara skönt att svalka sig när man badar bastu och ett närmast genialiskt sett som man löst det genom är att lyfta in duschen i bastustugan. Forna är dagarna då man tvunget behövde springa genom snön eller det enda alternativet var att hoppa i isvaken, trots att detta är ett alternativ att rekommendera för att få en maximal bastuupplevelse. Bastustugor med dusch blir både mer praktiskt men tillför även en lyxigare känsla till bastustugan.  

Bastustuga byggsats

  Att ha sin egen bastu är en dröm för många, med all rätt. De första finska bastustugorna kan man härleda redan till på 70-talet, vissa hävdar tidigare än så till och med. Mycket av varför bastustugor ständigt har varit populära och på senare år ökat i populäritet är på grund av att kostnaderna för vad det kostar att bygga en bastustuga har sjunkit rejält. Tidigare var man tvungen att anlita en hantverkare för att bygga stugan, idag levereras många bastustugor i byggsatser vilket gör det enkelt för den som själv av till exempel kostnadsskäl vill ha en bastustuga i byggsats hemma.  

Bastustuga funkis

  Bastustugor i funkisstil har kommit att bli ett mycket populärt alternativt ibland husägaren som är på jakt efter ett nytt tillskott till hemmet. Funkis, eller funktionalism som det från början kallades, är en typ av arkitekturstil som redan i början av 1900-talet spred sig runt om i världen och formade våra hem. I takt med bastuns framväxt ökade efterfrågan på att även kunna få sina bastustugor funkis i samma stil. Här hittar du ett brett urval av bastustugor i funkis stil med fokus på att förmedla en hemtrevlig känsla tillverkade i asp och furu.  

Vedeldad bastustuga

  De allra flesta bastustugor idag värms upp genom vedeldning. En vedeldad bastustuga är dessutom ett praktiskt alternativ för den som har sin baststuga på sitt landställe eller på en ort med stor tillgång till skog och natur, i och med att princip det enda som behövs för att värma upp en vedeldad bastustuga är vanligt ved. Utöver det här så tillför en bastustuga som värms upp med ved även ett väldigt behagligt sprakande och en mycket god luft som sprider sig genom bastun.