BASTULAVAR

Håller du på att bygga om din bastu och letar efter nya bastulavar att rusta ditt drömprojekt(!) med? Då har du kommit helt rätt! På Bastukompaniet.se hittar du ett brett utbud av bastulavar i alla mått och höjder. Bastulavar i paket med ritning som du själv snickrar ihop, men givetvis även färdigmonterade bastulavar som du kan montera direkt in i din bastustuga eller basturum. Pris, kvalité och detaljkännedom kännetecknar våra produkter och det finns garanterat ett alternativ som kommer passa in alldeles utmärkt i din bastu. Vi jämför bastulavar och bastutillbehör från de ledande tillverkarna i Skandinavien och presenterar dem på ett lättnavigerat vis på denna sida. Välkomna till Bastukompaniet.se!

Visar alla 8 resultat

Visar alla 8 resultat

Ritning till färdiga bastulavar

Har man planer på att rusta upp bastun med bastulavar så rekommenderar vi att man använder färdiga bastulavar där du kan följa en ritning. Värt att ha med i kalkylen är att bastulavarna även ska användas tillsammans med bastupanelen. Genom att följa en färdig ritning så förenklar du arbetsprocessen med många timtal. Det går såklart att tillverka egna med hjälp utav till exempel asp eller gran men då får man också vara beredd på desto fler timmar i friggeboden, klagar ens respektive för mycket går det ju alltid att skylla på att man planerar att bygga en swimmingpool. Hos oss på Bastukompaniet har vi gjort vårt yttersta för allt lyfta fram ett så brett utbud av färdiga bastulavar som möjligt.

Mått för att bygga bastulavar

Har man en hemma bastu, eller i branschfras kallat privatbastu, kan man räkna på ett ungefär med att en bredd på 350 – 550 mm är en bra längd för ovansidan och 340 – 540 mm på ett ungefär för undersidan. En bastulavs höjd kalkylerar man från tak och ner, en längd på mellan 1000 – 1100 mm mellan tak och till ovansidan av laven är ett godtyckligt avstånd.

Asp som träslag till bastulavar

Det absolut populäraste materialet till bastulaven är asp men gran eller abachi fungerar bra. Gran blir vanligtvis lite varmare och abachi är ett regnsskogsmaterial. Även Al kan vara ett bra alternativ.