BASTUFÖNSTER

Lite ljus förhöjer stämningen, var det någon som en gång sa. I en bastu stämmer detta in extra bra då det inredande träet ofta kan förmedla en något dunklare känsla. Inte att underskatta, men med ett fönster till din bastu kan du på ett snyggt sätt få det bästa av båda världar. Här hittar du snygga bastufönster tillverkade av furu och med 6mm härdat glas. Tillgängliga i måtten 5x19 och 5,9 decimeter.

Visar alla 5 resultat

Visar alla 5 resultat

Öppningsbara fönster

Det är bra att kunna vädra en bastu regelbundet för att låta träet andas, som man brukar säga. Det ger mer syre åt träet och långsiktigt så gör det också att livskvaliteten blir desto längre. I och med att öppningsbara bastufönster är billigare i än karmfasta så blir dessutom öppningsbara fönster en billigare affär. Vi på Bastukompaniet har rann sökt marknaden efter de absolut mest prisvärda alternativen och gjort dem tillgängliga här på denna sida.

Ha fönster utomhus

Att montera fönster på utomhus bastun eller i anslutning till basturummet är både att investera i ett praktiskt och fint designkomplement. Fönster i basturummet ingiver ett mysigt ljus på sommar och vinter kvällar när solen håller på och går ner. Det blir smidigt att vädra efter en bastusession och skapar förutsättningar för att träet och materialet ska hålla sig fräscht en längre tid.

Härdat fönster i bastu

I och med att temperaturen i en bastu är väldigt hög och det blir fuktigt väldigt snabbt både under tiden som man badar bastu och även en tid efter man är klar, så är det viktigt att se till att glaset är härdat som används till fönsterna. Härdat glas i bastun är något som går att kombinera tillsammans med till exempel öppningsbara fönster som du kan läsa mer om ovan, alternativt en fin trä karm som finns i många olika former och utseenden.

Runda bastufönster

Eftersom att basturum och bastustugor ofta är runt utformade så passar runda bastufönster speciellt bra som inredning. Runda bastufönster finns i olika färger och diameter för att kunna monteras i olika utrymmen. Har du tveksamheter kring vilken storlek din bastu kräver så rekommenderas det att du först mäter bastuns diameter för att få en uppfattning kring hur stora bastufönster du skulle få plats med.

Bastufönster med trä karm

Ett enkelt och stilrent sätt att tillföra en exklusiv touch till sin bastu är att använda trä karmar till sina bastufönster. Trä karmar är generellt sätt väldigt billigt och därför finns ett stort urval för dig som köpare att välja emellan när du är ute på shoppingrunda. Bastufönster med trä karm går att beställa i olika storlekar samt med ett antal olika färger. Ett tips är att gå utefter din bastus befintliga färg och matcha denna mot färgen på trä karmen.