BASTUDÖRRAR

Här hittar du bastudörrar av bra kvalité till billiga priser. Dessa passar perfekt utomhus likväl som för inomhusbastu. Passagen till en bastu bör vara smidig och enkel att öppna. Samtidigt står kvalité och material i stort fokus med tanke på att i många fall så ska passagen klara av kalla vinternätter och hårdare klimat. Hos Bastukompaniet har vi lyft fram ett antal modeller tillverkade av slittåligt gran i storlekarna 70x190 cm och 80x200 cm. Vill du välkomna in mer ljus i din bastu även under de kallaste nätterna så finns ett brett sortiment av bastudörrar i bronsglas och klarglas också att välja emellan, fungerar mycket bra att komplettera med våra bastufönster. Välkommen till Bastukompaniet.se!

Visar alla 7 resultat

Visar alla 7 resultat

Bastudörrar till utomhus bastu

Har du placerat din bastu utomhus så kommer du behöva införskaffa bastudörrar att montera till denna. Bastudörrar utomhus kräver stor tålighet och trä av kvalitativt material. Möjligtvis är det ännu större vikt att dörrarna till bastun är av tåligare lager än ”vanliga” dörrar, i och med att dörrarna utomhus kommer utsättas för en hög grad av mixade temperaturer, både kondens likväl som kyla på vintern.

Bastudörr med glas

Glas till bastudörrarna behöver givetvis vara extremt härdat och det är väldigt viktigt att säkerställa redan innan inköp att man får rätt kvalité. Bastudörrar med glas är väldigt stilrent och smälter väldigt väl in i träets varma färger, för att bibehålla det utseendet så är det viktigt att man både ser till att det är glas av rätt härdade material som man får men även att höjden och formen stämmer överens med dörrmåttet.

Bastudörr utav trä material

Dörren till bastun har traditionellt sett alltid varit utav trä och furu samt asp har varit populära sådana material som använts ofta. Det går givetvis att använda sig utav andra material till sin bastudörr än trä, men vi på Bastukompaniet tycker att det traditionella utseendet för bastudörrar inger ett mysigt komplement till resterande delar av bastun, och har därför fokuserat på att lyfta fram ett så brett sortiment utav bastudörrar med trä som möjligt.

Bastudörr - 60 cm eller 70 x 190 cm?

Först och främst, för att vara helt säker på vilken storlek på bastudörrar som ens bastu behöver krävs att man gör sitt förarbete och därmed en grundlig mätning. Det är inte förens man mätt exakt vilka mått som dörrarna bör ha som man kan garantera att det kommer sitta. Vanliga mått på bastudörrar är 70 x 190 cm, alternativt 60 cm i bredd, vilket också är det merparten utav alla bastudörrar använder. Har nu frågor kring om din bastu behöver 60 cm i bredd eller vilka mått din bastudörr behöver så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi gärna till.

Mått på bastudörrar

Som nämnt ovan så är det viktigt att man tar reda på exakta mått på bastun som ens bastudörrar bör anpassas utefter. Måtten på bastudörrarna ska vara i proportion med storleken på bastun och tillräckligt stor och tätad för att undvika luftinsläpp från utanför, något som är speciellt viktigt ifall bastun är placerad eller ni inför ett framtida bastubygge planerar att placera bastun utomhus.