BASTUAGGREGAT

Elektriska och Vedeldade bastuaggregat från ledande tillverkare.

Här hittar du ett brett sortiment utav bastuaggregat som passar alla slags basturum och bastustugor. Bastukompaniet är störst i Skandinavien på vedeldade samt elektriska bastuaggregat på nätet. Vi har gjort det till vår uppgift att kunna erbjuda det bredaste sortimentet på nätet.

Visar 1–12 av 13 resultat

Visar 1–12 av 13 resultat

Bastuaggregat el eller vedeldat

En bastu kan värmas upp på två sätt. Du kan använda dig av ett vedeldat aggregat eller så använder du ett bastuaggregat el. Det är kostnadsmässigt inga större skillnader på dessa. Det är däremot skillnad när det kommer till regler och liknande samt att det även är skillnad i upplevelse. En del bastubadare hävdar att det enbart ska vara vedeldat medan andra anser att ett bastuaggregat med el är mer praktiskt. Om du ofta vill kunna bada bastu utan att planera din uppvärmning av den så är det bästa alternativet ett bastuaggregat el. Detta då det ofta går att förinställa dem så att de värms upp lagom till du kommer hem från jobbet. En del av de bastuaggregaten med el har dessutom nyare finesser och kan styras med mobiltelefonen. Det viktigaste val du har när det gäller att välja aggregat är att tänka på balansen mellan värmekapaciteten och volymen på bastustugan. En alltför stor effekt kan innebära överhettning och driftstörningar, medan en otillräcklig effekt givetvis gör att man inte kan få upp vare sig önskad värme eller luftfuktighet. Idag är det främst svenska och finska aggregat som finns på marknaden. Kontakta oss om du vill veta mer om de olika typerna.

Bastuaggregat effekt

Det finns många olika effekter på bastuaggregat, vanligast för bastuaggregat är antingen 3kw, 4kw, 6 kw eller 8kw. Men detta skiljer sig givetvis åt väldigt kraftigt beroende på olika parametrar. Vanligt är att bastun kommer med anvisningar och föreskrifter som visar på vad som krävs för att kunna uppnå önskad effekt. Mått för bastuaggregat finns också på respektive produktsida och följer med i bruksanvisningen.

Eldrivet bastuaggregat

  Olika typer av bastuaggregat passar olika typer av människor och hus. Till en början bör man ha någorlunda självinsikt vid köp av bastuaggregat och veta hur man, ifall man redan har en bastu, badar bastu idag eller hur man tror att man kommer använda bastun. Ett eldrivet bastuaggregat lämpar sig bäst för den som ofta spontanbadar bastu i och med att det går så pass snabbt att få igång. Man har möjlighet att koppla ett bastuaggregat på el direkt till husets elsystem. Oftast innebär ett bastuaggregat på el mindre underhåll dessutom.  

Vedeldat bastuaggregat

  Ett vedeldat bastuaggregat är i folkmun det ”traditionella” bastuaggregatet som majoriteten utav alla bastutunnor använder idag. Vedeldade bastuaggregat inbringar med vattentank, skorsten eller med vattenvärmare inbringar en ljuvlig tjärdoft som snabbt sprider sig igenom bastun. Bor du nära eller har bra tillgång till ved så kommer du ha stort nöje utav ditt vedeldade bastuaggregat, då det är det enda som behövs för att värma upp bastutunnan.  

Våra tester på bastuaggregat

  Idag finns det en uppsjö olika varianter och modeller utav bastuaggregat och ett gäng olika parametrar att ta hänsyn till innan du införskaffar ditt bastaggregat. Test av bastuaggregat finns för olika storlekar och effekter för en liten bastu och för större bastutunnor. Den mest vanliga effekten bland bastuaggregat är 6kw men beroende på bastuns storlek behöver man anpassa bastuaggregatet för att kunna uppnå önskad värme. För installation av ett eldrivet bastuaggregat behöver man ta hjälp utav en elektriker och för installation utav ett vedeldat bastuaggregat så behövs en sotare eller skorstensföretag, dessa kan även hjälpa dig med frågor kring effekt för din bastu.  

Skydd bastuaggregat - Aggregatskydd

  Att införskaffa ett skydd till bastuaggregatet är en god investering, du får en trygghet och undviker skador som lätt kan uppstå i och med bastu stenarnas höga temperatur som annars kan orsaka brännmärken mot hud och kroppen. Rekommenderas särskilt om man vet att barn kommer vistas i bastun.